Venecijaneri dizajnerski prijatelji vaših prozora i vašeg doma

Prodiranje jake sunčeve svjetlosti kroz vaše prozore je nešto što se veoma lako može riješii na različite načine. odlična rješenja su roletne raznog tipa od prirodnih materijala. Međutim, one nisu jednotavne za održavanje, tako da je jedno od dičnih funkcionalnih rješenja upravo postavljanje venecijanera na vaše prozore.

Venecijaneri se danas mnogo primjenjuju u raznim kancelarijama, stanovima i povoljno finanasijsko rješenje za koje se mnogi ljudi u zadnje vrijeme sve više odlučuju.

Postoji niz razloga zašto je to tako:

  1. Lako se održavaju – dovoljno ih je s vremena na vrijeme prebrisati

  2. Veoma dobro zaštićuju prostor od svjetlosti i pogleda

  3. Postoje razni modeli i dizajni venecijanera

  4. Mogu stajati sami na prozorima a odlično će izgledati i uz dodatne ukrasne zavjese.

Postoje razne vrste venecijanera:

  1. Venecijaneri od drveta koji se sastoje od dvije različite dinmenzije lamela. Mogu se pronaći u raznim bojama, a postavljaju se ili na zid ili plafon.Ovi venecijaneri su odličan izbor jer su napravljene od prirodnog materijala koji daje prostoriji bolju izolaciju i protok vazduha. Čvrsti su i otporni jer imaju jake mehanizme. Mehanizmi mogu biti na ručni ili motorni pogon.

  2. Venecijaneri od aluminijuma su skuplja, ali trajnija verzija kod kojih lamele mogu biti rupičaste, ali postoje i one sa standardnim, punim lamelama. Proizvode se u različitim bojama. Mogu se postavljati na razne površine: metalne, drvene i pvc stolariju.

  3. Takođe, interesantni su i lako održivi venecijaneri koji se postavljaju između dva okna stakla. Za ovu vsrtu morate imati duple prozore.

Sve ove vrste venecijanera imaju pogone koji se pokreću ručno, pomoću kanapa, ali se možete odlučiti i za motorni pogon. Ovakav mehanizam se pokreće pomoću daljinskog upravljača. Ono što je još interesantno je da pored vertikalnog položaja, oni mogu stajati i u kosom položaju, na prozorima sa nagibom. Dakle, mogu se postavljati čak in a krovne prostore. Venecijaneri su jedno jednostavno, funkcionalno, ekonomično i lako održivo rješenje za vaše prostorije. Različite boje mogu da dodatno unesu poseban šarm vašem enetreijeru koji će veoma elegntno izgledati sa ovakvom zaštitom od svjetlosti.

 

Free business joomla templates