Vaspitanje za početnike – ima li nade za ovu američku porodicu?

Još jedna urnebesno humoristična serija koja u potpunosti parodira sve one serijice o simpatičnim savršenim i sretnim američkim porodicama. Posebno se preporučuje novopečenim roditeljima, kao priručnik koji govori kako ne treba vaspitati djecu. Ovdje možete vidjeti šta se može desiti sa vašim djetetom ukoliko ste krajnje neoprezni i opušteni u odgoju.

Ovaj prikaz smo radili po misljenju korisnika sajta gdje mozete naci odlicne prikaze za razne serije.

Ova novija serija Grega Garsije, koja je dobitnik Emi nagrade, predstavlja otkačenu pordicu Čens kao u dokumentarcu. Vaspitanje za početnike je pavi  grešni vodič za roditelje vam govori šta se dešava nakon onih ljubanih veza između popularnih srednjoškolkih parova iz srednje škole koji su opisani u mnogim poznatim američkim filmovima i serijama. Virdžinija (Marta Plimpton) i Bertom (Garet Dilahant) su se vjenčali još prije mature jer se iz njihove veze izrodio sin Džimi. Džimi (Lukas Nef) je sada dvadestrogodišnjak koji živi sa roditeljima i još razmišlja o životnim planovima. Njegovi planovi se pretvaraju  neočekivanu stvarnost tako što Džimi upoznaje djevojku  Lusi koja je u stvari traženi kiminalac. Nakon njihove kratke veze  ona odlazi u zatvor, a poslije devet mjeseci Džimi saznaje da je Lusi trudna. Rođenje Džimijeve ćerkice donosi ovom dvadesetrogodišnjuku izazov vaspitanja jedne bebice koju on simbolilčno naziva Houp (Nada).

U domu porodice Čens odlično se uklapa i baka Ma (Kloris Ličmen) koja  u svojim pojedinim momentima lucidnosti važi kao njapametniji član porodice. Jedna cinična djevojka iz samoposluge Sabrina (Šenon Vudvard) mnogo zainteresuje Džimija. Ona se upliće u život porodice Čens pomažići im u odgoju male Houp. Svi likovi su fenomenalno odglumljeni i  uvjerljivo vas oduševljavaju iz episode u epizodu. Steretipne ličnosti ponekad izlaze iz svojih okvira i prevazilaze sami sebe tako što porodica u mnogim nevoljama na kraju ipak sve probleme prevazilazi složno udružijući snage.

Pojedine epizode će vas podsjetiti na popularne Simpsonove.  Čak bi je mogli porediti  i sa Modernom porodicom koja je isto urađena u dokumentaritičkom smislu. Razlika je u tome što je Moderna porodica u stvari imaućna, obrazovana porodica, a ovdje jedino baka ta koja je završila srednju školu. Porodica Čens živi u maloj prenatrpanoj kućici i oni jedva spajaju kraj sa krajem. Otac je čistač bazena  a majka čistčica, dok Džimi radi u lokalnoj samoposluzi. Sve ove situacije još više čine seriju komičnijom dok se likovi bore svaki sa svojim kompleksom neostvarenih želja. Zgode i nezgode ove porodice  će vas više puta  nasmijati  u toku 20 –ak minuta jedne episode. Zbog toga  budite sigurni da ćete se zabaviti prateći ovu humorističnu seriju.

Free business joomla templates