Nadogradnja kose - Šta trebate znati?

Posljednjih godina mnogo se priča o raznim estetskim pothvatma koje žene poduzimaju kako bi došle do željenog cilja - ljepote na kojima će im drugi zavidjeti. U te estetske pothvate svakako možemo svrstati i nadogradnju kose koju možete dobiti u gotovo svim boljim frizerskim salonima. Jedini preduslov koji terba da ispunite jeste da znate šta hoćete i ponesete dovoljno novca sa sobom. Ukoliko i sami razmišljate o nadogradnji kose evo nekih smjernica koje bi terbali znati prije nego se upustite u tu avanturu.

Natuknice o nadogradnji kose

Dakle, odlučili ste se da uljepšate svoju frizuru. Razmišljate da li je nadogradnja kose pravi izbor za vas. Evo o čemu treba da vodite računa.

  1. Prvo odaberite dobar frizerski salon, onaj koji će vam za vaš novac pružiti najbolju uslugu. To je najlakše ako obiđete sve frizerske salone u vašoj okolini, ponesete notes i zapišete koje vidove usluga pružaju, koliko koštaju, i vaše impresije o njihovim radovima koje možete tražiti na uvid. Takođe, možete poslušati i savjete vaših prijatelja koji su to već uradili, mada to nije uvijek najbolje rješenje. Moguće je da ćete pronaći jeftiniju i bolju varijantu.
  2. Odlučite se za boje, i dužinu. Naravno vrlo važan korak. Morate znati da se boja nadogranje mora slagati sa vašom kosom, i da dužina i oblik vaše nove frizure moraju da zadovolje kriterije oblika vašeg lica. Stoga, nemojte žuriti, dobro razmislite prije nego što potrošite novac.
  3. Odlučite se koji je metod najbolji za vas, a neki od metoda su:
  • Čvorovanje - Gdje se nadogradnja vrši tako što se vaša kosa veže pomoću specijalnog konca. Ova spada u jedne od najsigurnijih metoda za vašu kosu jer su oštećenja minimalna.
  • Ljepljenje - Ljepljenje se vrši pomoću keratina gdje se nadogradnja prosto rečeno zalijepi za vašu kosu. Ovakav spoj traje u rasponu od 3 do 6 mjeseci.
  • Šivanje - Nije ono što mislite. Neće vas niko ubosti iglama. Ovdje se nadogradnja zašije za vašu kosu posebnim tehnikama. Također dobra metoda ako želite sačuvati zdravlje vaše kose.
  • Ako ne želite nijednu od navedenih do sada svakako probajte onda metodu klipsi gdje se nadogradnja zakači za vašu kosu pomoću posebnih zakački koje se nazivaju klipse. Ovako urađena nadogradnja omogućava vam da skinete i postavljate kad god to zaželite.

Iz do sada navedenog vidimo da je nadogradnja kose danas poprilično bezbjedna i popularna i da su razvijene brojne tehnike koje vam mogu pomoći. Odlučite se koja je najbolja za vas i uživajte.

Free business joomla templates